1 250 Ft

Alaphelyzet
Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Leírás

Az erjesztés vagy más néven fermentálás abszolút „gluténmentes” eljárás!

A fermentált zöldségek és gyümölcsök – az ecetes-bolti savanyúságokkal ellentétben – bizonyítottan segítik az emésztést, jótékony hatással bírnak nemcsak a gyomorsavra és a bélrendszerünkre, hanem az egész szervezetünkre. Természetes probiotikumként működnek, megvédik vagy segítik helyreállítani a bélflóránkat, és még a kórokozóktól is megóvnak. Ezek a savanyúságok ráadásul megelőzik a kellemetlen puffadást is.

Kémiai értelemben más a laktofermentálás, mint a kovászolás (nem kell hozzá kenyér sem), ugyanis itt az üvegünkben tejsavbaktériumok dolgoznak, segítségükkel történik az erjesztés vagy savanyítás. A fermentálsában még az a jó, hogy a puffadást okozó, nehezen emészthető rostok a zöldségekben felbomlanak, ám a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok megmaradhatnak.

Az eljárás korántsem új keletű, a joghurt, a sajt és a kefír is laktofermentálással készül.

A mi szószaink a következők erősségi szintben:

  • Édes-savanyú szósz abszolút csípmentes a kínai konyha szerelmeseinek.
  • Sweet Jalapeno azoknak, akik még csak most ismerkednek az erőssel vagy szeretik, de nem bírják azt. hamburgerhez kiváló
  • TaBajasco csipős, de legalább nagyon ízes is! pizzához, csilisbabhoz-mexikói kajákhoz..tacos,nachos,torillas. De annak is, aki savanykásan szereti a bablevest.
  • Savanyított fokhagymás szósz a kínai ételek „só”-ja
  • HaBajanero a mangós, gyümölcsös ízvilágával a középhaladó erősimádók kedvence. volt olyan vevőnk, akit a legerősebb csiliszószunktól „csalogattunk” vissza ehhez a csodához, mert annyira komplex az íze és ereje.
  • Bhut jolokia A.K.A ghost chili avagy az indai pöröly. Vett már fel fesztivál kostoló „embrió pózt” a krém kóstolása után… – Carolina reaper ami olyan, mint a Bhut jolokia…csak erősebb

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Erjesztett szósz” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük