Leírás
Fűszerpaprika-Töröttpaprika:
Idén először két fajta fűszerpaprika(másnéven töröttpaprika) érhető el kínálatunkban.
Miről híres a fűszerpaprika?
Mivel a bajai halászlé egy különleges Hungarikum, így különleges paprika is dukál hozzá amit Baján nem pirosra hanem “halászlésárgára” (élénk narancssárgára) készítünk a hagyományok szerint.
Az eltérést a tűzpiros (pörköltnek való paprika) és közötte a szikkasztás ideje és a darálás módja adja.
Rendeléskor figyeljen a különbségre és rendelje az Ön számára megfelelő paprikát.
A fűszerpaprika fajtái:
A fűszerpaprika őrlemény 4 fő minőségi csoportba sorolható, melynek legfőbb meghatározója a színezékanyag azaz ASTA tartalom.
I. osztályú – Különleges fűszerpaprika őrlemény 130 ASTA felett
II. osztályú – Csemege fűszerpaprika őrlemény 110-129 ASTA között
III. osztályú – Édesnemes fűszerpaprika őrlemény 100-109 ASTA között
IV. osztályú – Rózsa fűszerpaprika őrlemény 60-99 ASTA között
A mi kínálatunkban kapható fűszerpaprika ASTA értéke 276 , azaz a különleges minőségi csoportba tartozik, melyről vizsgálati tanúsítvánnyal is rendelkezünk.
A töröttpaprika érzékszervi jellemzői: – megfelelő őrlési finomság (350 my) – élénk-tűzpiros színű, – fűszeres-édeskés illatú.
A termék különlegessége, hogy Baján termesztettük, fűztük, szárítottuk és dolgoztuk fel, hogy a “BAJAI” halászlevüket 100%-ban bajai fűszerpaprikával készíthessék.
A csomagolás hátulján az eredeti bajai Halászlé receptje található.
Csomagolás 100gramm-os aromatartós papírtasakban, 500 és 1000 grammos celofán tasakban. (Továbbá megoldható saját igény szerinti kiszerelés is áregyeztetés után)
Asta vizsgálati jegyzőköny:
Értékelések
Még nincsenek értékelések.