Leírás
Cseresznyepaprika:
A frissen szedett cseresznyepaprika igazi kincs a konyhában – ezért szedési szezonban akár frissen szedve is megvásárolhatod.
Globál fajta – hetente kétszer szedjük. Rendelésed beérkezésekor mindenképpen felvesszük veled a kapcsolatot, hogy mikor tudjuk küldeni a friss paprikát.
Egészben szárított cseresznyepaprika az év bármely napján elérhető a készlet erejéig.
SHU mértéke 8000-8500
Szárítmányokat, aszalványokat hőcserélős aszaló/szárítógépben portól mentesen készítjük.
Valamint, kérésre gasztro kiszerelésben akár ömlesztve is tudjuk adni. Ebben az esetben rendeléskor kérünk érdeklődj árainkról.
Múltja:
Nagyszüleink még lecsíptek egy cseresznyepaprikát a füzérről és beletördelték a levesükbe, pörköltjükbe, vagy szószos egytálételükbe.
Használata ma:
Ma inkább díszítésként, jelképként jelenik meg a csodás paprikafüzér boltokban, piacon, éttermekben, konyhákban. Ami nem változott: a fűszerpaprika – legyen csípős vagy édes – a magyaros ételek elkészítésének elengedhetetlen kelléke maradt. Napjainkban leginkább őrölt változatát használjuk, fogyasztjuk. Az ételek gusztusos, piros színét és kellemes csípős fűszerhatását adja. A legjobb fajták Szegedről és Kalocsáról származnak, ahol paprikaőrlő malmokban állítják elő. A paprika csípős ízét a kapszaicin vegyület okozza, amely megtalálható számos más fűszerben is. A paprikát kezdetben borspótló fűszerként használták a XVIII. század végén, majd az 1831. évi kolerajárvány idején megelőző gyógyszerként terjedt el. Ezt követően először az alföldön vált ismertté mint a pörköltalap elengedhetetlen kelléke.




Értékelések
Még nincsenek értékelések.