Ártartomány: 400 Ft - 4 000 Ft

Alaphelyzet
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Cseresznyepaprika:

A frissen szedett cseresznyepaprika igazi kincs a konyhában – ezért szedési szezonban akár frissen szedve is megvásárolhatod.

Globál fajta – hetente kétszer szedjük. Rendelésed beérkezésekor mindenképpen felvesszük veled a kapcsolatot, hogy mikor tudjuk küldeni a friss paprikát.

Egészben szárított cseresznyepaprika az év bármely napján elérhető a készlet erejéig.

SHU mértéke 8000-8500
Szárítmányokat, aszalványokat hőcserélős aszaló/szárítógépben portól mentesen készítjük.

Valamint, kérésre gasztro kiszerelésben akár ömlesztve is tudjuk adni. Ebben az esetben rendeléskor kérünk érdeklődj árainkról.

Múltja:

Nagyszüleink még lecsíptek egy cseresznyepaprikát a füzérről és beletördelték a levesükbe, pörköltjükbe, vagy szószos egytálételükbe.

Használata ma:

Ma inkább díszítésként, jelképként jelenik meg a csodás paprikafüzér boltokban, piacon, éttermekben, konyhákban. Ami nem változott: a fűszerpaprika – legyen csípős vagy édes – a magyaros ételek elkészítésének elengedhetetlen kelléke maradt. Napjainkban leginkább őrölt változatát használjuk, fogyasztjuk. Az ételek gusztusos, piros színét és kellemes csípős fűszerhatását adja. A legjobb fajták Szegedről és Kalocsáról származnak, ahol paprikaőrlő malmokban állítják elő. A paprika csípős ízét a kapszaicin vegyület okozza, amely megtalálható számos más fűszerben is. A paprikát kezdetben borspótló fűszerként használták a XVIII. század végén, majd az 1831. évi kolerajárvány idején megelőző gyógyszerként terjedt el. Ezt követően először az alföldön vált ismertté mint a pörköltalap elengedhetetlen kelléke.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cseresznyepaprika” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük